Učenka Eva Lapoša  se je uvrstila med najboljših 15 na izbirnem testu za mladinsko naravoslovno olimpijado.

Medtem ko večina učencev med počitnicami uživa v zasluženem oddihu, so nekateri še vedno pridno osredotočeni na svoje dosežke in cilje. Med njimi je tudi učenka 8.a razreda Eva Lapoša, ki je s svojim izjemnim znanjem in trudom dosegla pomemben mejnik.

Na podlagi rezultatov državnega tekmovanja iz fizike se je uvrstila na priprave in izbirni test za tekmovanje  21. Mednarodna mladinska naravoslovna olimpijada 2024 (International Junior Science Olympiad – IJSO 2024).  Z velikim veseljem sporočamo, da se je na izbirnem testu uvrstila med najboljših 15 tekmovalcev. To je izjemen uspeh, saj bo teh 15 nadarjenih mladih v avgustu nadaljevalo priprave, na katerih bo nato izbranih šest najboljših, ki bodo zastopali Slovenijo na IJSO decembra v Romuniji.

Mladinska naravoslovna olimpijada (IJSO) je mednarodno tekmovanje, ki združuje mlade naravoslovce iz celega sveta in jim omogoča, da pokažejo svoje znanje iz biologije, kemije in fizike. Eva  je s svojim uspehom dokazala, da se z vztrajnostjo in predanostjo lahko dosežejo vrhunski rezultati, ne glede na letni čas.

Ponosni smo na Evin dosežek in ji želimo veliko uspeha pri nadaljnjih pripravah. S svojim zgledom dokazuje, kako pomembno je vlagati v znanje in si prizadevati za odličnost.

Mentor Bojan Jandrašič

(Skupno 294 obiskov, današnjih obiskov 1)